SZC logo

Déli Agrárszakképzési Centrum

OM kód: 036410/022 | 6440 Jánoshalma, Bernáth Zoltán utca 1/A

Intézmény logo

Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Duális partnerek

Kik a duális partnerek?

Duális partnereink közé olyan üzemek és vállalkozások tartoznak, amelyeknél a szakmai oktatásban részt vevő diákok az általuk választott iparhoz/piachoz kötődő új technológiákat, trendeket és sztenderdeket ismerhetnek meg, szem előtt tartva a XXI. századi gazdasági változásokat. A duális képzőhelyek nyilvántartását a Gazdasági Kamara vezeti. A duális partnernél lehetőség nyílik az iskolákban megszerzett ágazati alaptudással duális szakirányú oktatásban részt venni, ahol a diákok a programtantervben meghatározott szakmai ismereteket sajátítják el. A képzés konkrét termelési és szolgáltatási helyszíneken zajlik, amely által korszerű gyakorlati tudás szerezhető meg.

Miért jó lehetőség neked, hogy jelentkezhetsz egy partnerhez?

A duális szakképzésnek sok előnye van a tanulók számára, hiszen valós gazdasági környezetben tanulhatnak és modern, ismereteket szerezhetnek. A duális képzésben részt vevő vállalat szívesen foglalkoztat olyan munkavállalót, aki a gyakorlati helyszínen sajátítja el a szakmához szükséges tudást. A tanuló a képzés alatt vállalati projektekben vesz részt, megismeri a vállalat által alkalmazott technológiákat, és gyakorlati tudását az elméleti oktatásban is kamatoztathatja. Az adott szakterületen a legjobb szakemberektől, vállalati környezetben sajátíthatja el jövőbeni szakmája alapjait. Mindemellett a duális szakmai oktatásban részt vevőket legalább 100 ezer, legfeljebb 170 ezer forint összegű munkabér illeti meg, ami önálló jövedelmet jelent a diákok számára már a tanulmányok alatt.

Miért jó ez a cégeknek?

A cégek számára a duális képzés hosszú távú befektetés, mert így állandó kapcsolatban lehetnek jól képzett pályakezdő szakemberekkel, akikkel már tanulmányaik során partneri együttműködés alakul ki. A diákokat még jobb teljesítményre ösztönözheti a tanulásban az, hogy tanulmányaik végén, ha jól teljesítenek, egy biztos munkahely várja őket.

Miben tér el ez a képzés a hagyományostól?

A hagyományos képzésben részt vevő diákok – számos szakma esetében – tanulmányaik végeztével kerülnek kapcsolatba az általuk választott cégekkel. A duális képzésben viszont már a tanulói évek alatt lehetőségük nyílik gyakorlati és szakmai tapasztalatot gyűjteni, akár annál a vállalatnál, ahol később el szeretnének helyezkedni.

Király és Társa Kft- A Király és Társa Kft Lovastanyát üzemeltet. A cégnél jelenleg 22 gazda tanulónk tölti gyakorlatát, megismerve az álllattartás, ezen belül a lótartás, a kertészet és a növénytermesztés alapjait. 

Déli ÁKK:

A Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2022. május 1-jén jött létre. A Déli ÁKK Nonprofit Kft. kialakítása során figyelembe vettük a Déli ASzC iskoláinak területi elhelyezkedését, képzési profiljait, helyi gazdálkodó szervezetekkel való kapcsolataikat. A Déli ÁKK Nonprofit Kft. feladata elsősorban a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása, a képzés szervezése azok megvalósítása. A képzőközpont nonprofit gazdálkodó szervezet, amelynek tagja a Déli Agrárszakképzési Centrum és még 12 gazdálkodó partnere. A képzőközpontban jelenleg 87 mezőgazdasági gépész, illetve mezőgazdasági gépésztechnikus tanulónk tölti szakmai gyakorlatát.

Partnerek teljes listája a 2023/2024 tanévtől

Partner teljes neve
Címe
Kapcsolattartó
Weboldal
Hányan tanulnak itt?
Partner logó

Déli Agrárszakképzési Ágazati Képző Központ

7100 Szekszárd, Palánk 19

Varga Judit

gyakorlati oktatásért felelős kapcsolattartó

deliakk.hu/

78 tanuló

Partner logó

Király és Társa Kft

6440 Jánoshalma, Parcelok 27/A

Király Sándor

ügyvezető

kiralylovastanya.hu/

22 tanuló

Partner logó

Renner Bt.

6440 Jánoshalma, Kiserdő tanya78.

Dr. Renner Tamás

ügyvezető

rennerbt.hu/

48 tanuló


Partnereink

SZC logo

Déli Agrárszakképzési Centrum


Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

6440 Jánoshalma, Bernáth Zoltán utca 1/A

Telefon: +3677401028

E-mail: suli@jhszaki.hu

OM azonosító: 036410/022

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000385


2024Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium